Velkommen til Vega!

SØNDAG

Møtepunktet er Oslo S.
Destinasjonen er Vega.
Transportmiddel: tog, fly, båt og bil.
Energi: Jeg-vil-sove-lenger-men-jeg-gleder-meg

IMG_3057 fly marie vjolla      IMG_3064

Vi blir ønsket velkommen til Brønnøysund av Audhild Rande som jobber med ”Sør-Helgeland mot 2020”, et reisemålsprosjekt for Sør-Helgeland som skal bidra til økt turisme i området. Hun tok oss godt imot og gav oss masse nytting informasjon om forskjellige tiltak som hadde blitt gjort frem til nå og visjoner de har for fremtiden.

Vårt første møte med Helgelandskysten var Torghatten – ”et fjell med hull i” svarer Tina når hun så spørsmålstegnet i ansiktet mitt. Hjertet mitt tok dobbeltsalto, flikkflakk og alle andre turntriks du kan komme på av lykke!

Med en høyde på 258 moh var det en kort tur opp fjellet, men smaken av lufta sammenlignet med den eksosinfiltrerte lufta i Oslo var euforisk. Jeg kjente adrenalinet strømme gjennom kroppen når jeg sto midt i hullet og tok opp kampen mot vinden som med sin massive kraft lett kunne kastet meg avgårde.

Av en eller annen grunn så følte jeg at på det tidspunktet passet det seg å synge ”I believe I can fly”.

torghatten           torghatten pose

MANDAG

Sett bort ifra zombietendensene jeg har om morgenen, startet Vegaopplevelsen for fullt på mandag. Jeg var klar til å gripe dagen etter 5 kopper kaffe og masse kjærlighet rundt frokostbordet, i form av morgentryner. Planen var å benytte dagen til å bli kjent med Vega.

Rita Johansen (Daglig leder av Vegaøyan Verdensarv) og Hilde Wika (reiselivssjef i Vega kommune), som er samarbeidspartnerne til Vega Challenge, presenterte hva Vega Verdensarv betyr for dem. Inntrykket jeg satt igjen med var; sterke kvinner med masse lidenskap og ambisjoner. Det var et møte med rom for avklaringer, spørsmål og masse god humor. Og mat. Jeg er sikker på at de vet at veien til mitt hjerte er gjennom mat.

John-Helge, som er ildsjelen bak Vega Challenge og en mann med mange gode historier om Vega, tok oss med på en omvisning rundt øya. Det er høst og gresset er bart, men faen så vakker Vega er. Kontrastene er store. Du har røffe fjellkjeder på den ene siden, blått hav med hvite strender på den andre, med strandflater som tillater deg å gå fra en holme til en annen. Du ser rorbuer og mange sjelfulle bygg langs veiene og enkelte steder er landskapet så flatt at du kan se flere kilometers avstand.

DCIM100GOPROGOPR4356.    fjell bygninger

Kjære lesere, jeg er forelsket.

Hilsen,

Vjolla
Lovega

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s